3. Čerstvé saláty
Lehké a osvěžující saláty jsou ideální přílohou k těžším grilovaným pokrmům. Vyzkoušejte salát z čerstvých rajčat, mozzarelly a bazalky, který zakápnete kvalitním olivovým olejem a balzamikovým octem. Nebo připravte quinoa salát s avokádem, cherry rajčaty, okurkou a fetou, ochucený citronovou šťávou a olivovým olejem.
4. Domácí pečivo
Domácí pečivo, jako jsou focaccia, bagety nebo chlebové tyčinky, skvěle doplní vaše grilované maso a přílohy. Můžete je podávat čerstvě upečené nebo je také lehce ogrilovat, aby získaly křupavou kůrku. Na focacciu můžete přidat rozmarýn a olivy, bagety ochutit česnekovým máslem a chlebové tyčinky posypat hrubou solí a kmínem.
Dezerty: Sladká tečka na závěr
Grilování nemusí skončit hlavním chodem. Připravte si i jednoduchý dezert přímo na grilu.
1. Grilované ovoce
Grilované ovoce je skvělou sladkou tečkou. Vyzkoušejte například grilované broskve, ananas nebo banány. Ovoce nakrájejte na plátky, potřete medem a grilujte, dokud nezíská zlatavou barvu. Podávejte s vanilkovou zmrzlinou nebo řeckým jogurtem.
2. S'mores
S'mores jsou americkou klasikou, kterou můžete připravit i na grilu. Potřebujete jen sušenky, marshmallows a čokoládu. Na sušenku položte kousek čokolády a marshmallow, zabalte do alobalu a grilujte, dokud se marshmallow nerozpustí. Přiklopte druhou sušenkou a užijte si tuto sladkou pochoutku.
Letní grilování je o sdílení dobrého jídla a skvělých zážitků s blízkými. S těmito tipy na nejlepší marinády a přílohy bude vaše grilování nezapomenutelné. Nezapomeňte experimentovat a objevovat nové chutě, které vašim pokrmům dodají tu pravou letní atmosféru. Užijte si grilování!